Malzemeler:
Taban için:
-
2 paket yulaflı bisküvi
-
75 gr tereyağı
Krema için:
-
750 gr labne peyniri
-
200 ml krema
-
150 gr pudra şekeri
-
1 tatlı kaşığıl imon suyu
Karpuzlu sos için:
-
3- 4 dilim karpuz (çekirdekleri çıkarılmış)
-
2,5 yemek kaşığı pudra şekeri
-
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Hazırlanışı:
- Mutfak robotunda yulaflı bisküvileri un gibi olacak şekilde çekin. Erittiğiniz tereyağını ilave edip hamur kıvamı alana kadar robotta karıştırmaya devam edin.
- Kelepçeli bir kalıba yağlı kağıt koyun. Hazırdığınız bisküvili karışımı taban oluşturmak için kalıba alın, elinizle ya da bir bardak yardımıyla düzeltip iyice düzleşmesini sağlayın. Sonra kalıbı buzdolabında bekletin.
- Pudra şekeri, labne peyniri, krema ve limon suyunu bir kaba alın mikserle homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Dolapta bekleyen bisküvili tabana bu kremayı dökün ve eşit olarak yayılmasını sağlayın. Spatula yardımıyla üzerini düzeltin ve tekrar buzdolabına koyun.
- Sos için; çekirdekleri ayıklanmış karpuz dilimlerini püre haline getirdikten sonra sos tenceresine alın. Mısır nişastası ve pudra şekerini ilave edip ateşi açmadan önce bir çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın. Sonra orta ateşte hafif koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Oda sıcaklığında ara sıra karıştırarak soğutun.
- Üzerine krema koyduğunuz kalıbı dışarı alın, hazırladığınız karpuzlu sosla kaplayıp tekrar buzdolabına koyun. İyice sertleştikten sonra dilimleyerek servis yapın.