Kinoa, esmer pirinç ve tohumlar… Simit yiyemiyorum diye üzülmeyin, lezzeti simiti aratmayacak sağlıklı bir atıştırmalık yapabilirsiniz. Yanında peynir ya da yoğurtlu bir sos ile harika olur.
Malzemeler:
1 su bardağı haşlanmış esmer pirinç
1 su bardağı haşlanmış kinoa
¼ fincan susam
¼ fincan keten tohumu
¼ fincan ayçiçeği tohumu
2 yemek kaşığı su
¼ çay kaşığı tuz
¼ çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
Hazırlanışı:
Fırını 200 dereceye ısıtın.
- Bir mutfak robotuna pirinç, kinoa, susam tohumu, keten tohumu, ayçiçeği tohumu, su, tuz ve tatlı toz kırmızı biber koyun. İyice karıştırıp homojen bir kıvam almasını sağlayın. Yapışkan bir dokuda olacaktır.
- Karışımı ikiye ayırın. İki yağlı kağıdın arasına hazırladığınız karışımı yerleştirin. Mümkün olduğunca ince açın. Üstteki yağlı kağıdı kaldırın ve açılan hamuru altındaki yağlı kağıtla fırın tepsisine alın. Aynı işlemi kalan karışımı için de fırında 15 dakika pişirin. Fırın tepsilerinin yerini değiştirin ve kenarları koyulaşıncaya kadar 12-15 dakika daha gevrekleşene kadar pişirmeye devam edin. Fırından çıkarın ve kabaca şekillendirilmiş krakerlere ayırın. Bazı krakerler tamamen gevrek değilse, fırına geri koyun ve 5 ila 10 dakika daha pişirin.
- Krakerleri 1 haftaya kadar hava geçirmez bir kapta saklayın.
Sadece:
47 kalori; Toplam 2.5 g yağ, 0.3 g doymuş yağ, 84 mg sodyum, 49 mg potasyum, 5 g karbonhidrat, 1.6 g protein, 22 mg kalsiyum, 1 mg demir, 22 mg magnezyum