Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1/2 su bardağı irmik
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı taze kayısı
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı:
Bir kasede yumurtaları iyice çırptıktan sonra şekeri ilave edin. Krema kıvamı alıp beyazlaşıncaya kadar çırpmaya devam edin. Karışıma süt ve sıvı yağı ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Karışıma kuru malzemeleri eklemeye başlayın, un, irmik, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip tekrar karıştırın.
Kek hamurunu yağlı kağıt serilmiş tepsiye alın. Yıkayıp çekirdeklerini çıkardığınız ve ortadan ikiye böldüğünüz kayısıları kekin üzerine sırayla yerleştirin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirip servis yapın.