Bu kadar çay varken Moringa da nereden çıktı demeyin. Doğa mucizelerinin sonu yok. Kökünden yapraklarına kadar her santimi faydalı olan Moringa’nın ismini son dönemde daha sık duyar olduk. Aslında anavatanı Hindistan; Pakistan, Nepal ve Filipinler’de de yetiştiriliyor. Bu coğrafyalarda şifacı özelliği diyabet ve kalp damar hastalıklarında kullanılıyor.
Her santimi faydalı derken abartmıyoruz kökü, çiçeği, meyvesi hatta kabukları bile kullanılıyor. Yaprakları ise toz haline getiriliyor ve gıda takviyesi olarak tüketiliyor.
Ülkemizde zayıflatıcı özelliğiyle yapraklarından yapılan çay daha sık tüketiliyor. Kullanımı kolay pratik poşet çaylar kaynar su dökülerek yaklaşık 5 dakika demlendikten sonra içiliyor.
Neden faydalı?
Zayıflatır
Zayıflatma özelliğinin yanı sıra zengin besin içeriğiyle Moringa vücudumuz için farklı faydalar üretiyor. Nasıl zayıflatıyor derseniz, metabolizmayı hızlandırarak yağ depolanmasını önlüyor. Verdiği tokluk duygusu yemek yeme isteğini de azaltıyor.
A-C-E Deposu
Yaprakları A, C ve E vitamini yönünden zengin, ayrıca önemli bir mineral ve amino asit kaynağı.
Antioksidan
Antioksidan deposu bu yapraklar -antioksidan bitkinin tohumlarında ve çiçeklerinde de var- bağışıklığı güçlendiriyor ve hücrelerdeki hasarı tedavi etmede yardımcı oluyor.
Cilde iyi gelir
Bir diğer mucize özelliği doğal bir antiaging olması. Düzenli olarak içildiğinde ciltteki etkisi görülüyor. Sadece cilt değil, saçlara ve tırnaklar da Moringa’nın faydalarından kendilerine düşeni alıyorlar.
Kolestrol dengeler
Kolestrol düzeyini dengelediği için kalp-damar hastalıklarına karşı koruma sağlayar.
Alzheimer tedavisi
Moringa’nın bir diğer marifeti beyin fonksiyonları üzerindeki etkisi. Bitki, Alzheimer tedavisinde de destek oluyor.
Hamilelere yasak
Faydalarını sıraladık dikkat edilmesi gereken noktayı da ekleyelim. Hamilelerin Moringa tüketmesi, rahimde kasıntılara neden olabileceği için önerilmiyor.