Malzemeler:
- 1 paket penne makarna
- 2 adet patlıcan
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı domates rendesi
- 1 adet domates
- 4-5 yaprak fesleğen
- Zeytinyağı
- Balzamik sirke
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı:
Makarnanızı kaynar tuzlu suda haşlayın.
Patlıcanları kabuklarıyla birlikte önce halkalar halinde kesin, sonra bu halkaları büyüklüklerine göre üçe ya da dörde bölün. Tavaya zeytinyağı ekleyip ısıtın, patlıcanları bu yağda hafif kızartın. Patlıcanlar yumuşamaya başladığı zaman küçük küpler halinde doğradığınız soğan ve sarımsağı ilave edin. Tavaya rendelenmiş domatesi tuz, karabiber ve bir yemek kaşığı balzamik sirkeyi ekleyin.
Hazırladığınız patlıcanlı sosu süzdüğünüz makarnaya ekleyip karıştın. Fesleğen yaprakları ve peynir rendesiyle servis yapın.