Malzemeler:
- 4 adet arpacık soğan
- 300 gr arborio pirinci
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 250 gr. mantar
- 1 litre sebze suyu
- Tereyağı
- Parmesan peyniri
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı:
Arpacık soğanları soyup ince zar şeklinde doğrayın. Tencereye zeytinyağını ve soğanları ekleyip hafif renk aldırın. Temizleyip doğradığınız mantarları da ince kesip tencereye ekleyin ve karıştırın.
Pirinci tencereye ilave edin, soğan ve mantarla karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Sıcak sebze suyunu kepçe kepçe her seferinde pirinçler suyu çekene kadar tencereye koyun ve karıştırın. Yaklaşık 20 dakika pişirin. Ateşin altını kapatın ve tencereye birkaç parça tereyağı ve rendelenmiş parmesan peyniri ekleyip hızla sallayarak ya da karıştırarak risottoyu bağlayın. İsterseniz üzerine birkaç maydanoz yaprağı ekleyip sıcak servis yapın.