Malzemeler:
- 5 adet yufka
- 3/4 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı sirke
- Çörek otu, Susam
Ispanaklı harç için:
- 2 adet yumurta
- 600 gr. ıspanak
- 1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
- 2 çorba kaşığı un
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı:
Ispanakları iyice yıkayın, sap kısımlarını ayırıp yapraklarını iri parçalar halinde doğrayın. Ispanaklara un, sıvı yağ ekleyip karıştırın. İri parçalar halinde ufalanmış beyaz peynir ve 1 adet yumurtayı da ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın.
Yufkalara sürmek için sıvı yağ ve sirkeyi karıştırın. Tepsiye ilk yufkayı serip üzerine yağlı ve sirkeli karışımı sürün. Aynı şekilde 2. Kat yufkayı da yayıp karışımı iyice üzerine yayın. Ispanaklı harcın yarısını elinizle dağıtarak yufkanın üzerine yerleştirin. İki adet yufkayı da aynı şekilde üst üste yayın. Kalan ıspanaklı harcı üzerine yerleştirin. Son kat yufkayı da en üste yayın. Üzerine ayırdığınız 1 adet yumurtanın sarısını hafif suyla açıp sürün. Böreği dilimler halinde kesip önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin.