Malzemeler:
- 500 gr az yağlı koyun kıyması satır kıyımı, kuyruk altı eti,
- 125 gr kuyruk yağı
- 125 gr kuru soğan ince kıyılmış
- 50 gr biber salçası veya kırmızı toz biber
- Tuz
Garnisi için:
- 250 gr domates
- 125 gr kuru soğan
- 1 demet maydanoz
- Arzu edilirse dilimlenmiş turp, yeşil biber ilave edilebilir.
Yapılışı:
- Soğan ve maydanozu ince kıyın. Kuyruk yağını da çift bıçakla veya zırh ile incecik kıyın. Kıyma, tuz ve kırmızıbiberi diğer malzemelerle karıştırıp, hamur kıvamına gelinceye kadar iyice yoğurun. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Hazırlandığınız harcı, yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın. Şişlerin üzerine avuç arasında sıkıştırarak geçirin. Üstlerini yağladıktan sonra, ızgara üzerinde üç defa çevirerek pişirin.
- Servis tabağına ısıtılmış pide koyup üzerine kebap çekilip, yanında bol yeşilliklerle servis edin.
Kaynak: Türkiye Köfteleri Kitabı