Tarif ve fotoğraf: Alara Ozaner – @diaries_of_karamelasepeti
Siz de mi benim gibi hafta sonları abartıp, “pazartesi diyete başlarım” diyenlerdensiniz? Haftaya hem göze hem de mideye hitap eden böyle sağlıklı bir yemekle başlayınca sizi bilmem ama ben çok motive oluyorum. Motivasyon genelde perşembeye kadar sürüyor ama olsun hiç yoktan iyidir.
Bugün nerden ilham geldi bilmiyorum ama Portakal ve Fındıklı Halibut (kalkana benzeyen beyaz bir balık çeşidi), yanına ise Kinoalı Kabak Dolması yaptım. Cidden böyle bir “dolma yemeği” var mı bilmiyorum, bir tarife bağlı kalmadan elimde ne malzeme varsa öyle yaptım.
Balıkla kabakları fırına beraber attım, o sırada kinoayı haşlamaya başladım. Kinoanın suyu kaynamaya başladıktan sonra tencereye zeytinyağı, beyaz şarap sirkesi, tuz, chia tohumları kattım (belki kekik veya başka baharatlar da kattım o sırada çok spontane hareket ettim). Daha sonra hazırladığım kinoanın içine küp küp kuru domates ve enginar doğradım. Son olarak dereotu ve fırında kabak ve balıkla beraber kavurduğum dolmalık fıstıkları da ekledim. Kabakları fırında biraz daha uzun tuttum, baktım iyice yumuşamış içini oydum ve hazırlamış olduğum kinoa karışımını içine yerleştirdim. Fırında ayrıca fındık da kavurdum, fındık ve portakalı böyle beyaz balıklara çok yakıştırıyorum. Gerçekten çok basit, sağlıklı, lezzetli ve doyurucuydu.