Malzemeler:
- 1 adet küçük karnabahar
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 1/4 demet maydanoz
- 5 yemek kaşığı galeta unu
- 6 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz (Tatlı kaşığı büyükse yarım kaşık
- Tuz, karabiber, kimyon
Hazırlanışı
- Karnabaharı çiçeklerine ayırıp yıkayın.
- Havuç ve patatesi de doğrayarak hepsini sebzeler yumuşayıncaya kadar tuzlu suda haşlayın.
- Haşlanan sebzeleri süzün ve bir kaseye alıp sebze ezicisiyle püre haline getirin. Robottan geçirdiğiniz soğan ve sarımsak ile çok ince kıydığınız maydanozu sebzelere ekleyin.
- Sebze karışımına yumurta, un, galeta unu, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Sulu olduğunu düşünüyorsanız biraz daha un ilave edebilirsiniz.
- Kızartma tenceresine sıvı yağ ekleyin ve yağ kızınca bir kaşık yardımıyla şekil verdiğiniz sebze köftelerini kızartın.
- Kızaran köfteleri sıcak servis edin.