Malzemeler
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı un
- 3 adet haşlanmış pancar
- Tuz, Karabiber
- 1 paket krema
- Birkaç dal maydanoz
Hazırlanışı
- Soğanların kabuklarını soyup yemeklik doğrayın. Tencerede zeytinyağında kavurun, pembeleşince ince doğranmış sarımsakları ilave edin.
- 2 yemek kaşığı unu soğanlara ekleyip hafif karıştırın.
- Pancarları da tencereye ekleyip tuz ve biberi ilave edin. Yaklaşık 1 litre su koyarak kaynaması için tencerenin ağzını kapatın. Kaynayan çorbayı blender kullanarak içindeki pütürlerden arındırın. Üzerine krema ve biraz doğranmış maydanoz yaprağı ekleyerek servis yapın.