Tarif ve Fotoğraflar: Alara Ozaner
Hem görüntüsüyle hem tadıyla aşk yaşadığım bir tarif: Banana Split Overnight Oats!
Tadının bu kadar iyi olmasının en büyük sebebi yaban mersini & lavantalı badem sütü ile limon suyu kullanmak. Bu tür badem sütü her yerde bulunan bir ürün değil farkındayım fakat eğer taze yaban mersini ve herhangi bir marka badem sütünü blender’dan geçirirseniz çok benzer bir tat elde edebileceğinizi düşünüyorum. Lavanta, vanilya vs. ekleyip eklememek size kalmış ama bence bir çeşit doğal tatlandırıcı hem gerekli hem de çok yakışıyor.
Gelelim yapılışına… Yarım su bardağı yulaf ve bir su bardağı sütü bir kaşeye döktüm. İçine yarım limon sıktım ve bir tatlı kaşığı chia tohumu ekledim. Üstünü küçük bir tabak yardımıyla kapadım ve sabah yemek üzere akşamdan buzdolabına koydum. Sabah ise kahvaltı tabağımı hazırlamaya bir muzu boydan boya keserek başladım. Muzları tabağa paralel bir şekilde, aralıklı yerleştirdim ve arada kalan orta kısma akşamdan hazırladığım yulafı döktüm. Süslemeleri karabuğday granola, çilek, chia tohumları, kabak çekirdeği, hindistan cevizi cipsi ve hindistan cevizi tozuyla yaptım. Fakat (bu çok önemli!) karabuğday granola, kabak çekirdeği ve hindistan cevizi cipsini ilk etapta hindistan cevizi yağında kavurdum. Ne çok 🥥 yazdım farkındayım 🙃 Yerken hissedilen kıtır kıtır dokunun yanı sıra her birinin tadı daha çok ön plana çıktı böylelikle.