Malzemeler:
- 8 adet küçük boy tortilla ekmeği
- 500 gram tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Toz kişniş, Acı toz kırmızı biber, Taze çekilmiş tane karabiber
Sunum için
- 1 adet kırmızı soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet avokado
- 1 adet ananas
- Birkaç yaprak yeşil salata
- 1 adet lime
Hazırlanışı:
- Önce tavuk göğüslerini uzun ince şeritler halinde kesin.
- Zeytinyağı ve baharatları bir kapta karıştırın. Kestiğiniz tavuk göğüslerini bu karışımda marine edin.
- Bu sırada tacoları servis ederken kullanacağınız diğer malzemeleri hazırlayın. Kırmızı soğanı küçük küpler halinde kesin. Kırmızı biberi ince doğrayın. Avokadoyu soyup küçük parçalar halinde kesin. Yeşil salatayı da ince ince kıyın. Ananasın bir kısmını halka olarak bir kısmını da küçük parçalara kesin ve ızgarada üzeri iz yapacak kadar pişirin. Tüm malzemeyi karıştırıp lime suyunu ilave edin.
- Marine olan tavukları ızgarada yüksek ateşte her iki yüzünü de pişirin.
- Tortilla ekmeklerinin üzerine hazırladığınız karışımı koyun ve tavukları ekleyin.
- Limon dilimleriyle servis yapın.