Tarif ve fotoğraf: Alara Ozaner
Güzel bir akşam yemeği önerisi vermek istiyorum. Sağlıklı fit tarifler denildiğinde ve canımın tavuk çektiği günlerde çoğunlukla tavuk göğsü tercih ediyorum ve tavada pişirmeden önce tuz ve karabiberle çeşnilendiriyorum, sonra balzamik sirke döküp iyice yediriyorum her tavuk parçasına.
Servis ederken chia tohumları ve taze kekik ile süsledim bu sefer. Chia’nın çok bir tadı olmasa da çok seviyorum, dokusundan mıdır artık bilmiyorum, ama her şeyi güzel tamamladığı kadar daha uzun süre tok kalmaya da yardımcı oluyor.
Salata için ise kale vazgeçilmezim! Türkiye’ye her döndüğümde çok eksikliğini çekiyorum. Ama bazındansa içine koyduğunuz malzemeler ve sos önemli, ondan ne çeşit salata kullanırsanız kullanın çok lezzetli olacaktır bu tarif eminim ki!
Salatamı büyükçe bir kaseye koyup içine karışık sırayla cherry domates, kuru domates, kinoa, enginar, yeşil elma, incir, pekan cevizi, kabak çekirdeği, ayçekirdeği ve kuş üzümü koydum. Daha sonra zeytinyağı, limon ve tuz koyup iyice karıştırdım. Salatalarımın lezzetinin en büyük kaynağı homojen bir şekilde malzemeleri dağıtıp sosu yedirmek!