Hazırlayan: Nilüfer Eriş / Corvo Art Gallery Kurucu
Sanat tutkunlarının dikkatini çekecek farklı haberler derledik.
Sanat galerileri bu yaz Bodrum’da;
Birkaç yıldır sanat galerileri Bodrum’daki otellerde sergiler açıyor ve hatta bazıları faaliyetlerine kendi mekanlarında devam ediyorlardı. Bu yaz pandeminin de etkisiyle bazı galeriler hazırlıklarını çoktan tamamladılar ve gözde otellerde açılış yapmaya başladılar.
İlk açılış Dolapdere’deki mekanında Refik Anadol sergisi ile büyük ses getiren Pilevneli’den geldi; galeri yaz sezonu boyunca çağdaş sanatın önemli temsilcilerinin yapıtlarını Bodrum’a taşıyacak. Galerinin sergileri Bodrum Mandarin Oriental’de, mayıs-ekim ayları arasında sanatseverlerle buluşacak. Pilevneli sanatçılarının yanı sıra sürpriz isimlere de yer verilecek özel sergiler, otelin içerisinde bulunan mekanda izleyicilere sunulacak.
Pilevneli’nin Mandarin Oriental’deki ilk sergisi Fransız sanatçı Daniel Firman’a ait. Sanatçının “Duvar Dansı” adlı kişisel sergisi 12 Mayıs – 6 Haziran 2021 tarihleri arasında izlenebilecek.
Jean Michel Basquitat’nın “In Thıs Case” adlı eseri 93.1 milyon dolara satıldı;
Jean Michel Basquiat’nın “In This Case” adlı tablosu Christie’s tarafından düzenlenen açık artırmada 93.1 milyon dolara alıcı buldu. Basquiat’ın 1983’te yaptığı kutsal üçlü “kafatası” resim serisinin sonuncusu olan tablo muazzam bir ölçekte yapılan kafatasının anatomik görüntüsünü izleyiciye sunuyor. Aynı zamanda tablo, bu satış ile Basquiat’nın en değerli ikinci tablosu unvanına kavuştu.
İzleyici İle Kurduğu Bağı “İletişim Estetiği’’ Olarak Adlandıran Sanatçı Şeyda Cesur;
Son dönem işlerinde yaşadığı duyguları doğrudan anlatmak yerine örtük bir dil kullanan Şeyda Cesur; iç dünya, hayaller, düşler, yalnızlık, yaşam ve ölüm temalarıyla zıtlıkları içinde barındıran egzotik ve mitolojik anlatımı tercih ediyor. Popüler kültür figürlerinden yola çıkarak aşina olduğumuz imgeleri ele alıyor, gerçek dünyadaki anlamlarını silikleştirerek derine inmemizi istiyor.
‘’Çalışmalarımda gerçeği değil, gerçeğin insanda bıraktığı etkileri yansıtıyorum” diyen sanatçı, ‘’gerçek bana görünen değil, bende hissettirdiği şeylerdir’’ derken, diğer taraftan üslubunu zıtlıklardan oluşturarak ‘’zıtlık yoksa hareket yoktur’’ diyor.
Renk, ölçü, doku, biçim kontrasından yararlanarak, nokta ve çizgilerden oluşturduğu zengin renk skalası ve Swarovski taşlar ile izleyici ile kurmak istediği bağa ‘’iletişim estetiği” adını veriyor.
Çalışmalarını İstanbul’da kurduğu atölyesinde devam eden sanatçı, 1998 de mezun olduğu Marmara Güzel Sanatlar Resim Bölümü’nün ardından, Mimar Sinan Üniversitesi’nde Serbest Grafik Programı’nda yüksek lisansını gerçekleştirdi; yurt içi ve yurt dışı sergilerine devam etmektedir.