19. yüzyılın sonlarında, post empresyonist bir ressam tarafından icat edilen mousse, önceleri “Mayonnaise de Chocolat” yani çikolata mayonezi olarak biliniyordu. Genellikle çikolatayla yapılsa da, başka tatlarla da oldukça leziz seçenekler ortaya çıkabiliyor. Tek başına yendiği gibi, pasta hamurlarını doldurmada ve kekleri süslemede de kullanılan bu lezzetli tatlıya zengin bir kahve aroması ekledik.
Bu basit ve lezzetli tatlının malzemeleri ve yapılışı:
Malzemeler
- 200 gr çırpılmış krema (Oda sıcaklığında)
- 2 yemek kaşığı hazır kahve
- 100 gr parça çikolata
- 2 yumurta sarısı
- 2 yumurta
- 50 gr toz şeker
- Yarım tatlı kaşığı vanilya özü
- 2 yemek kaşığı Kahlua
- Süslemek için Antep fıstığı, nar ya da çikolata rendesi
Hazırlama süresi
15-20 dakika
Yapılışı
- Altı tane 100 gr’lık sufle kabının içine, kenarlardan 2,5 cm çıkacak şekilde pişirme kağıdı ile çemberler yapıp kenara koyun. Küçük bir tencerede 50 gr kadar kremayı kahveyle karıştırın ve kahve eriyene kadar hafifçe ısıtın. Soğuması için kenara alın.
- Çikolata parçalarını küçük bir tencerede kısık ateşte eritin.
- Yumurta sarılarını, yumurtaları ve şekeri, blenderde, orta-yüksek hızda, 2 dakika çırpın.
- Kremalı kahve karışımına, vanilyayı ve kalan kremayı ekleyin, orta-yüksek hızda 30 saniye daha çırpın. Erimiş çikolatayı ve Kahlua’yı da ekleyin ve pürüzsüz olana kadar hepsini karıştırın.
- Kapları eşit miktarda doldurun. Birkaç saat dondurucuda düz bir yüzeyde bekletin.
- Servis için, sufle kaplarından kağıt çemberleri çıkarın ve üzerlerini süsleyin. Servis yapmadan önce 5 dakika dinlendirin.
- Kahvenin yanında ve acil tatlı krizlerinizde afiyetle yiyin.
Kaynak:
https://beansnbrews.medium.com/the-only-mousse-recipe-youll-ever-need-b72eec831fdd