Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 1 koçan haşlanmış mısır
- Tuz
Hazırlanışı
Tencerede tereyağını eritip unu ekleyin ve unun kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurun. Kokusu çıkan ve kavrulan una süt ve tavuk suyu ekleyin ve kaynayana kadar sürekli karıştırın.
Çorbanın topaklanmaması için karıştırma işlemi önemlidir.
Haşlanmış ve tanelerine ayrılmış mısırı kaynayan çorbaya ilave edin. Damak tadınıza göre tuzunu da ekleyerek kısık ateşte 10 dakika kaynatın.
Son olarak tuzunu da ayarlayarak çorbamızı 10 dakika kısık ateşte kaynamaya bırakalım. Çorbanın kıvamı koyu olursa sıcak su ekleyerek biraz açabilirsiniz.