Veganizmi bir yaşam tarzı olarak benimsemek istiyor ama özellikle yemek konusunda çekince mi duyuyorsunuz? Sizin için işinizi kolaylaştıracak bir liste hazırladık. Listede yer alan yiyeceklerle hem veganlığa daha kolay adım atabilir hem de bu yaşam felsefesinin tadını çıkarabilirsiniz!
Bilindiği üzere Veganizm, her türlü hayvansal ürünü reddeden bir yaşam felsefesi. Bu açıdan pek çok kişinin çekindiği nokta işi beslenme biçimi oluyor. Pek çok gıdanın hayvansal ürünlerle elde edildiği sanıldığından ve hayvansal olmayan ürünler konusunda yeterli bilgiye sahip olunmadığından veganlık kimileri için göz korkutucu olabiliyor. Ama işin aslı öyle değil. İşte yeni başlayanlar için bir vegan yiyecek listesi!
Keten yumurtası
Veganlar yumurta yemez! Peki, yerine ne koyacağız? Keten yumurtası!
Öğütülmüş keten tohumu küspesi kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken, bir ölçek öğütülmüş keten tohumu küspesini üç ölçek suyla birleştirmek ve karışımı koyulaştırmak için buzdolabında birkaç dakika bekletmek. Nihai sonuç, gerçek bir yumurtayı andıran yapışkan bir karışım. Bu karışım, birçok fırında pişirilmiş tarifte mükemmel bağlayıcı madde görevi görür. Pek çok kişi tarafında henüz vegan bir ürün olduğu bilinmeyen keten yumurtası aslında tatlı tarifleri için oldukça ideal.
Baharatları ihmal etmeyin
Yemek pek çok insan için bir keyif unsuru ve lezzet vazgeçilmez. Herhangi bir vegan yemeğini doğru baharat kombinasyonunu kullanarak çok daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz. Örneğin, ev yapımı bir vegan alfredo sosuna biraz karabiber eklemek, tarifin başarılı olması için yeterli olabiliyor.
Besin mayası koyun
Mutfağınızda besin mayası yoksa hemen satın almalısınız. Bu vegan mutfağın olmazsa olmazlarından biri. Beslenme mayası birçok nedenden dolayı veganlar için önem taşıyor. Öncelikle, genellikle peynirli tadıyla yiyeceklere çok ayrı bir aroma veriyor. Besin mayası aynı zamanda veganlarda yaygın bir eksiklik olan B12 vitamini için de harika bir kaynak.
Tatlılarda muz lezzeti
Vegan tatlılarınıza özellikle kek hamurlarına muz ekleyerek doğal bir aroma katabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken olgun bir muzu iyice ezmek.
Krem Şanti mi? Evet!
Krem şanti yapmak için Hindistan cevizi sütü kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken gece boyunca buzdolabına bir kutu Hindistan cevizi sütü koymak. Ancak kutuyu çalkalamayın. Böylece, Hindistan cevizinin kalın kısmı sıvıdan rahatlıkla ayrılabiliyor. Ardından, katı kısmı çıkarabilir ve lezzetli bir çırpılmış krema yapabilirsiniz.
Fırında patates
Patatesleri ve tatlı patatesleri fırında yaklaşık bir saat pişirin. Patates harika bir vegan yiyecek ve çok besleyici, pek çok tarifinizde rahatlıkla patatesi kullanabilirsiniz.
Biraz zeytinyağı
Sebzeleri fırına koymadan önce üzerine biraz zeytinyağı sürerseniz, kattığı lezzetten memnun kalabilirsiniz. Hatta bu işlem, sebzelere olan bakış açınızı değiştirebilir.