Bir mevsimi daha devirdik, şehre döndük, okulları açtık, bazılarımız işinin başına döndü, bazılarımız uzaktan çalışma yöntemini pek bir sevdi… Pandemiden çok şey öğrendik. Daha birkaç ay önce aşının peşindeyken şimdi aşılanmayanları ikna etmenin peşindeyiz. Daha birkaç ay önce vaka sayıları binli sayılardayken marketten aldığımız ambalajları sirkeli sularla yıkıyorduk; şimdi 20 binlerdeki vaka sayılarında maskeleri çantamızda ya da bileğimizde taşıyoruz. Hayatımızı bir dönemin moda sloganı “yeni normale” göre ki artık “normal”, yaşamaya alıştık. Hayat yine olanca hızıyla akmaya devam ediyor. Peki durup düşündünüz mü, tüm bu hareketliliğin içinde yaşantınıza anlam katmak, geriye baktığınızda tebessümle ve mutlulukla hatırlamak için neler yapıyor ya da yapmayı planlıyorsunuz?
Güzel Yaşa konseptini oluştururken amacımız güzel yaşama dokunan her alanda sizlere bilgi ve fikir vermekti. Güzel yaşamın sadece iyi beslenmeden ya da spor yapmaktan ibaret olmadığını, bedeninize iyi baktığınız kadar ruhunuza da iyi bakmanızın önemini farklı içeriklerimizle sizlerle paylaştık. Bazen bir sokak hayvanını sahiplenmenin bazen bir yardım derneği için gönüllü çalışmalara katılmanın vereceği tatmin, hayatınıza katacağınız değerli an ve anlamların bir örneği neden olmasın…
Sanatın birleştirici, iyileştirici ve dönüştürücü gücü de aradığınız anlamı bulabileceğiniz farklı bir yol. Pandemiye, iklim krizine, kapımıza dayanan düzensiz göçmenlere, ekonomideki dalgalanmalara inat farklı disiplinlerden sanatçıların sevgi ve emekle bir araya getirdiği eserler bizleri ortak bir anlamda buluştururken hayatımıza katacakları değerli anlar güzel yaşam için ihtiyacımız olan en önemli unsurlardan biri.
Takip etmekten keyif alacağınız ve üstlendikleri temalarla hayatınıza farklı anlamlar katacak üç farklı projeyle sizi buluşturmak istiyoruz.
Sevgi ve emekten ilham alan Kolektif “Hafıza” sergisi, özellikle içinden geçtiğimiz bu zor günlerde sanatın iyileştirici gücünden kolektif bir şekilde fayda sağlamayı umuyor.
“Kadim ama yorgun bir şehir olan İstanbul için neler yapabiliriz” diye düşünen sanatçıların eserlerinden oluşan Dünden Bugüne İstanbul sergisi, kentin dünü ve bugününü ortaya koyarken, geleceğini de düşünmemizi sağlıyor.
Hibrit hayatımızın farklı alanlarına giren ve her geçen gün yerini sağlamlaştıran kavramlardan biri. Sanatta da öyle; 2019 yılında fiziksel, 2020 yılında online gerçekleşen İstanbul Fringe Festival, bu yıl toplam 30 gösteri ile hibrit bir festival olarak şehre dönüyor!