Malzemeler
• 1/2 kg dana kıyma
• 1/2 kuru soğan
• 1 adet yumurta
• 1-2 diş sarımsak
• Maydanoz
• Süt
• Sıvıyağ
• Pulbiber
Sos için:
• 2 adet orta boy domates
Yapılışı
Bir kaseye kıymayı koyuyoruz. Üzerine yarım kuru soğanı rendeliyoruz. Bu karışıma yumurtayı, rendelediğimiz sarımsağı, ince ince kıydığımız maydanozları, çok az miktarda sütü, yaklaşık yarım çay bardağı kadar ekmek kırıntısını, köfte baharatını ve bir miktar tuzu ilave ediyoruz. Tüm karışımı güzelce yoğuruyoruz. Cevizden biraz daha büyük parçalar halinde alıp yuvarlak bir şekil veriyoruz. Bir tavaya biraz yağ koyuyoruz ve köfteleri kızartıyoruz.
Başka bir tarafta domates sos hazırlıyoruz. Bunun için öncelikle domatesleri rendeliyoruz. Bir tavaya yağ koyup hafifçe kızdırıyoruz daha sonra rendelediğimiz domatesleri ilave ediyoruz. Karışımın içine bir miktar pul biber ilave ediyoruz. Sosu 10-15 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz. Sosu servis tabağına alıyoruz. Sosun üzerine köfteleri yerleştiriyoruz. Üzerini maydanoz yaprakları ve sivri biberlerle süslüyoruz.
Şef Eyüp Kemal Sevinç