Malzemeler:
- 1,7 kg kemiksiz hindi göğüs
- 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 50g tuzsuz tereyağı
- 4 arpacık soğan
- 2½ bardak (625ml) su
- 1 demet adaçayı yaprağı
- ¼ bardak (80g) frenk üzümü reçeli
- 2 yemek kaşığı dijon hardalı
- ¼ bardak (60ml) worcestershire sos
Ayran ve adaçayı marinasyonu:
- 1 litre su
- ¼ bardak (60g) tuz
- 1 demet adaçayı
- Birkaç defne yaprağı
- ¼ bardak (55g) şeker
- 6 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 litre ayran
- Zeytinyağı
Hazırlanışı
Marinasyonu yapmak için orta boy bir tencereye su, tuz, adaçayı, defne yaprağı, şeker, sarımsak ve karabiberi koyun. Tuz ve şekeri eritmek için karıştırarak kaynatın. Karışımı büyük (3 litrelik) bir kaba dökmeden önce tamamen soğumaya bırakın. Zeytinyağını ve ayranı ekleyin karıştırın. Hindiyi bu karışıma yatırın ve üzeri kapalı 2-3 saat bekletin.
Zeytinyağı ve tereyağını büyük bir ağır tabanlı tencerede orta ateşte ısıtın. Hindiyi ikiye bölünmüş arpacık soğanlarıyla birlikte tencereye yerleştirin. 6-8 dakika pişirin. Çevirip 4 dakika daha pişirin. Suyu ve adaçayı ekleyin ve kaynamaya bırakın. Isıyı düşük seviyeye düşürün ve üstü kapalı olarak 30-35 dakika veya tamamen pişene kadar pişirin.
Hindiyi ve soğanları haşlama suyundan çıkarın, alüminyum folyo ile kaplayın ve sıcak tutun. Haşlama suyunu bir sürahiye süzün, adaçayı atın. Sıvıyı tavaya geri koyun, yüksek ısıda kaynatın. Frenk üzümü reçelini, hardalı, Worcestershire sosunu, tuzu ve karabiberi ekleyin ve çırparak 10-12 dakika ya da hafifçe azalana kadar pişirin. Hindiyi ve pişen arpacık soğanlar frenk üzümü sosu ve ekstra hardalla servis edin.
Tarif yapılışını youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz.