Malzemeler:
- 6 adet sosis
- 250 gr milföy hamuru
- 1 adet kırmızı soğan (soyulmuş ve ince dilimlenmiş)
- 1 dal taze adaçayı
- 1 adet yumurta
- Biraz süt
- Zeytinyağı
- Susam
Tarifin yapılışını youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz.
Hazırlanışı:
Fırını önceden 180ºc’ye ısıtın. Zeytinyağını bir tencerede ısıtın ve dilimlenmiş soğanları ekleyin. Yumuşak ve altın kahverengi olana kadar yaklaşık 20 dakika hafifçe pişirin. Adaçayı yapraklarını ekleyin, birkaç dakika daha pişirin ve soğuması için bir tabağa yayın. Un serpilmiş bir çalışma yüzeyinde, milföy hamurunu inceltin. Soğanlı karışımı milföyün üzerine yayın, sonra karışımın üzerine sosisleri yerleştirip hamuru rulo gibi sarın. Eklemeyi kapatmak için parmaklarınızla bastırın. Yumurta ve sütü karıştırıp hamurun üzerine sürün, biraz susam serpin. Önceden ısıtılmış fırında 25 dakika ya da kabarıp altın rengi alana ve içi pişene kadar pişirin. Yanında hardal ile servis yapabilirsiniz.