Malzemeler
500 gr. kuzu kıyma • 100 gr. kuyruk yağı (kıyılmış) • 1-2 diş sarımsak (kıyılmış)
Tuz • Kırmızı biber • Karabiber
Kıyma ve kuyruk yağını bir karıştırma kabına alın. Tuz, kırmızı biber, karabiber ve kıyılmış sarımsağı ekleyip 10 dakika yoğurun. Hazırladığınız harcın üzerini streç filmle örtün ve buzdolabında 1 saat kadar dinlenmeye bırakın. Dolaptan çıkarttıktan sonra tekrar yoğurun. Kıymadan parçalar kopartın ve hafifçe ıslattığınız elinizde parçalara kebap şekli verin. Ardından şişlere dizin ve ızgaraya koyup arkalı önlü pişirin. Sarımsak isteğe bağlıdır, dilerseniz bu tarifi sarımsak kullanmadan da hazırlayabilirsiniz.