Küçük ama etkili çözümlerle hayatınıza konfor katabilirsiniz. Gelin bu çözümlere hep birlikte bakalım.
- Yemek pişirirken tarif defterinden yardım alıyorsanız, mutfak tezgahında kirlenmemesi için bir askı ile mutfak dolabınıza asabilir ya da bir arkalık kullanarak tezgah üzerinde dik durmasını sağlayabilirsiniz.
- Pişirdiğiniz yemeğin tuzu fazla kaçtıysa hemen panik yapmayın. Tencereye kabuklarını soyduğunuz 1 adet patatesi bütün olarak atarsanız yemeğin fazla tuzunu alacaktır. Un ve su kullanarak kolayca hazırlayacağınız bir parça hamur da aynı işlevi görür.
- Yumuşacık meyveli kekler pişirmek için şu püf noktasını not alın: Meyvelerin kekin dibine çökmemesi için meyveleri önce una ya da nişastaya bulayıp bir süre bekletin ve ardından kek harcına katın. Kestiğinizde meyve parçalarının tüm keke eşit olarak paylaştığını göreceksiniz.
- Satın aldığınız kiviler çok sert ve ham ise bir gece boyunca plastik bir torbada elma veya armutla saklayın.
- Kuru fasulyenin haşlama suyunu dökmeyin, soğuduktan sonra bu suyla bitkilerinizi sulayabilirsiniz. Haşlama suyunda suda eriyen vitaminler fazla olduğu için bitkileriniz için yararlıdır.
- Bayatlamış ekmekleri ne yapacağım diye düşünüyorsanız yöntem basit. Ekmeklerin üzerine su serpin ve folyo kâğıda sarıp 5-10 dakika fırınlayın. Böylece taptaze olacaktır.
- Reçel, salça, turşu kavanozlarını içindeki besinler tükenince farklı amaçlarla kullanabilirsiniz. İyice temizlediğiniz kavanozları birer küçük saksı ya da kalemlik haline getirip sizde kendi geridönüşüm hareketinizi başlatabilirsiniz.
- Sehpa ya da masa gibi ahşap mobilyalarınızdaki keçeli kalem lekelerini diş macunu yardımıyla temizleyebilirsiniz. Lekeli yüzeye sürüp yumuşak bir bezle hafifçe ovarak silmeyi deneyin.
- Yine ahşap mobilyaların üzerindeki küçük çizikleri ceviz içi sürerek onarabilirsiniz.