Alara Ozaner, Güzel Yaşa platformuna birbirinden ilginç doğaçlama tarifleriyle konuk oldu. Eğitimi nedeniyle yurt dışında farklı coğrafyalarda yaşayıp farklı mutfakları deneyimleme şansı bulan Ozaner, pandemiyle birlikte evlere kapandığımız günlerde mutfaktaki tutkusunu ve merakını birbirinden özel tariflere ve sunumlara dönüştürmüş, instagram sayfasında da yaptığı yemekleri paylaşmaya devam ediyor. Ozaner’in yemeğe olan tutkusunu gelin ondan dinleyelim.
2.8 kg doğunca annemler büyük bir panikle beni yemeğe boğmuşlar. O günden beri de durmadan yiyorum! Hayatım boyunca yeni lezzetler denemeyi, keşfetmeyi çok sevmişimdir. Her seyahat öncesi mutlaka gidilmesi gereken restoranların, kafelerin, pastanelerin listesini büyük bir heyecanla çıkarırım. Benim bu huyumu bilen ve damak tadıma güvenen arkadaşlarım ise mutlaka aynı şehirleri ziyaret edeceği zaman listemin kopyasını isterler.
Ailem İstanbul’da yaşıyor fakat ben son beş senedir yurt dışında yaşıyorum. Chicago’da bulunan Northwestern Üniversitesi’nde Ekonomi ve Matematik alanlarında çift ana dal yaptım; mezun olunca ise bir finans şirketinde çalışmak üzere New York’a taşındım. Üniversite senelerimde Amerika dışında farklı ülke ve kültürleri tanıma fırsatım oldu. Üçüncü sınıfta Milano’da Bocconi Üniversitesi’nin öğrenci değişim programına katıldım; aynı senenin yazında Singapur’da staj sebebiyle iki ay yaşadım. Okuduğum bölümler, yaptığım stajlar ve çalıştığım alan yemekten, hatta yaratıcılıktan, oldukça uzak aslına bakarsanız. Fakat erken yaştan itibaren tek başına yaşamak ve dünyanın farklı uçlarını deneyimlemek zevklerimi keşfetmemi ve bu zevkleri tutkuya dönüştürmemi sağladı.
New York’a pandemiden sadece birkaç hafta önce taşındım ve yeni bir iş, yeni bir şehir heyecan vermekten çok beni korkutmaya başladı. Kendime bu krizi bir fırsata çevirmem gerektiğini söyledim ve bir anda kendimi mutfakta buldum. O sırada yemek becerilerim ve bilgim çok sınırlıydı ama en basit yemeği yapsam bile sunuma çok özeniyordum. Belki de bir daha ne zaman restorana gidebileceğim sorusuyla yüzleşmek istemediğim için kendimi estetik bir tabakla motive etmeye çalışıyordum. Arkadaşlarımla tabaklarımın resimlerini paylaştıkça beni bir Instagram sayfası açmam için cesaretlendirdiler. “Karantina Günlükleri” olarak başlayan hesabım şu an ileride açmak istediğim kafeye doğru ilk adım.
Alara Ozaner’in kabak dolmasına farklı bir yorum getirdiği Kinoalı Kabak Dolması tarifini siz de deneyebilirsiniz.
Sağlıklı bir kahvaltı için önerdiği Overnights Oats da ilginizi çekebilir.