Malzemeler:
- 3 adet büyük boy patlıcan
- 1 kase süzme yoğurt
- 300 gr kuşbaşı et (kuzu ya da dana)
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 diş sarımsak
- Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Hazırlanışı:
Sarımsakları soyup ince ince doğrayın. Tencerede tereyağını eritip sarımsakları yanmayacak şekilde hafif kavurun. Sonra üzerine kuşbaşı doğranmış etleri ilave edin. Arada karıştırıp tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde pişmeye bırakın.
Patlıcanları yıkayıp kurulayın ve üzerine çatal yardımıyla birkaç delik açarak fırında ya da ocak üzerinde közlenmeye bırakın. Her tarafı iyice közlenen patlıcanları bir kaseye alıp üzerine streç film sarın. Burada biraz bekleyen patlıcanların kabuklarını soymak çok daha kolay olacaktır.
Etleri kontrol edin, pişme kıvamı tamam ise salçasını, tuzunu ve baharatları ekleyin, karıştırıp kısa bir süre daha pişirip ocaktan alın.
Bekleyen patlıcanların kabuklarını soyun, temizlediğiniz patlıcanları bir kaseye alın bir bıçak ya da çatal yardımıyla ezip ardından süzme yoğurtla karıştırın.
Servis tabağına önce yoğurtu patlıcanı yerleştirin alıp üzerini çukurlaştırın ve pişirdiğiniz etten ekleyin. Etin sosundan patlıcanların üzerine gezdirerek servis yapın.