Malzemeler
600 gram orta yağlı dana kıyma
1 adet yumurta
1 adet orta boy kuru soğan
2 dilim bayat ekmek içi
2 yemek kaşığı süt
1 diş sarımsak
1/4 demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı karışık köfte baharatı (isteğe göre)
Yarım çay kaşığı karbonat
Kızartmak için ayçiçek yağı
Yapılışı
Soğanı rendeleyin. Sarımsakları küp küp doğrayın. Maydanozları ince ince kıyın. Emekleri sütle ıslatın. Tüm bu karışımı bir kaba alın ve karışıma yumurtayı ve baharatları ilave edin. Tüm karışımı 10-15 dakika yoğurun. Hazırlamış olduğunuz bu harçtan ceviz büyüklüğünde toplar alarak şekil verin. Az yağda kızartın.