Sadece bir avuç fındığın vücudumuzun gün içindeki tüm protein ihtiyacını karşıladığını biliyor musunuz?
Fındık ayrıca
• Demir, potasyum, kalsiyum ve magnezyumun yanı sıra çinko bakımından da zengindir.
• E vitamini, protein ve Omega 3 barındırır.
• İçeriğinde yer alan doymamış yağlar, kalp ve damar sağlığını koruyarak kalp krizi riskini azaltır.
• Kötü niyetli kolesterolün düşmesine yardımcı olurken iyi kolesterolü de destekler.
• İçerdiği Omega 3, damarları koruyarak kan akşını düzenler ve kalp sağlığını korur.
• Antioksidanlarla dolu fındık, cilt sağlığını korumak için önemli rol oynar. Bu özelliği sayesinde cildi zararlı serbest radikallerden temizler. Ayrıca UVA / UVB ışınlarının neden olduğu cilt kanserinden cildi korur.
Fındığı yemenin yanı sıra yağını saç bakımında, ezmesini kek ve pastalarda kullanarak da tüketmek mümkün.