Malzemeler:
- 55 g tuzsuz tereyağı
- 55 g un
- 55 g pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 parça kök zencefil
- 1 adet portakal
- 1 adet armut
- Zencefil şurubu
Tarifin yapılışını youtube kanalından takip edebilirsiniz.
Hazırlanışı:
Hamuru yapmak için un, şeker, tereyağı ve yumurtayı çırpın. Zencefili (yoğunluğu damak tadınıza göre) ve portakalın kabuğunu ince rendeleyip hamura ilave edip tekrar karıştırın.
Armutları soyun, çekirdeklerini çıkarın ve 1 cm’lik parçalar halinde kesin. Her bir kasenin veya tepside pişirecekseniz tepsinin tabanına önce biraz zencefil şurubu dökün, ardından doğranmış armutlardan koyun. Hamuru armutların üzerine paylaştırın. Ardından yağlı tarafı aşağı bakacak şekilde üzerine pişirme kağıdı yerleştirin. 180°C fırında 15 dakika pişmeye bırakın.
Fırından çıkardıktan sonra birkaç dakika soğumaya bırakın, ardından kaselerden dikkatlice çıkarın ve ılık servis yapın