Biberiye
Faydaları: Sindirime kolaylık sağlıyor. Migren ağrılarını azaltıyor, çarpıntıya iyi geliyor. Astım ve bronşite karşı faydalı olmanın yanında, vücuda zindelik veriyor.
Saklama önerisi: Biberiyeyi kağıt havluya sarın, temiz bir poşete yerleştirip buzdolabına koyun (10-14 gün).
Kullanımı: Kuzu, tavuk ve balık etlerini tatlandırmak için kullanılıyor. Ekmek yapımında, salatalarda ve mezelerde de tercih ediliyor. Ayrıca çayı da hazırlanıyor.
Nane
Faydaları: Mide bulantısı, baş ağrısı ve hazımsızlığın giderilmesine yardımcı oluyor. Astım ve soğuk algınlığında da etkili olduğu biliniyor.
Saklama önerisi: Naneyi yıkayın. Kağıt havluyla kurutun. 1-2 parmak suyla doldurduğunuz cam bir kavanoza koyun. Üstünü streç filmle sarın ve buzdolabına yerleştirin. Arada bir suyunu değiştirin (7-10 gün).
Kullanımı: Salataların vazgeçilmez eşlikçisi olan taze nane çikolata, dondurma, şerbet, sorbe ve çayların da gözdesi.
Fesleğen
Faydaları: Hastalıklarla mücadele eden antioksidanlar içeriyor. Ayrıca kalp sağlığını koruyor, yüksek kolesterolü düşürüyor. Enerji veriyor, kemik sağlığının korumasına destek oluyor.
Saklama önerisi: Nane için önerdiğimiz adımları fesleğen için de takip edebilirsiniz.
Kullanımı: Et yemeklerinin gözdesi… Ayrıca sebze, makarna, salata ve pizzalara da lezzetli şekilde eşlik ediyor. Sos yapımında kullanılıyor, çay olarak hazırlanıyor.
Maydanoz
Faydaları: Yüksek antioksidan içeriği ile kalp sağlığını koruyor. Ödem atmaya yardımcı oluyor. İçeriğindeki A, C, K vitaminleriyle folat, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Mide bulantısına iyi geliyor, diş ve diş eti hastalıklarına karşı koruyucu görev görüyor.
Saklama önerisi: Nane ve fesleğen için önerdiğimiz adımları maydanoz için de takip edebilirsiniz.
Kullanımı: Maydanoz salatadan çorbaya, et yemeklerinden zeytinyağlılara, hamur işlerinden mezelere uzanan çok geniş bir lezzet yelpazesine sahip.