Yemek yemeyi ve yapmayı sevenler, estetik görüntüyü dekorasyondan tutun da yemek yediği tabağa kadar benimseyen ve yeni tatlar peşinden koşan herkesi bu yazıya davet edelim! Ne de olsa 14 Şubat özel dokunuşları hak eden bir tarih.
Mutfakla ilişkiniz ne boyutta olursa olsun, yılların şefiymiş gibi hazırlayabileceğiniz şık ve leziz ana yemek önerilerimiz var!
Artık ortamlarda yaptığınız yemeklerle övünebilir, instagram habitatında bol like alacak şık yemek fotoğrafları çekebilirsiniz. Kendinizi şımartmak istediğinizde, misafirlerinize ya da hayat arkadaşınıza daha şık bir sofra kurmak istediğinize hızlıca Lezzet Fikirleri‘nin hazırladığı tariflere bakabilirsiniz.
Hollandaise Soslu Fırın Mezgit
En iddialı tarifimizle başlayalım! Eğer evde şık bir sofra kuruluyorsa balık pişirmeden olmaz. Öyleyse eti lokum kıvamında olan Pınar Mezgit’i enfes Hollandaise sosla buluşturalım ve adıyla da tadıyla da afili bir yemeğe imza atalım. Hollandaise Soslu Fırın Mezgit, tabaklarımızı süslemekle kalmayıp lezzetiyle de kendine hayran bırakacak.
Adım adım açıklamalı tarif videosu hemen burada
Hollandaise sosu ilk defa yapacaksanız tarifi için videoyu takip edebilirsiniz.
Lezzet Fikirleri‘ni takip etmeye devam edin, çok yakında paylaşacağımız diğer tariflerimiz
Tatlı Ekşi Soslu Hindi But
Bildiğiniz tüm fırın yemeklerini unutturacak kadar havalı bir tarifimiz var. Evde hazırlanan tatlı ekşi sos sayesinde bambaşka bir aromaya kavuşan Pınar Hindi Butlar, enfes bir ana yemek deneyimi sunuyor. Size de bu enfes tarifi sofranın baş köşesine yerleştirip manzaranın tadını doyasıya çıkartmak kalıyor.
Demiglace Soslu Hindi Kaplama
Şık sofralar dedik, havalı yemekler dedik… Demiglace sossuz bu yazıyı bitiremezdik! Et ve tavuk yemeklerine fazlasıyla yakışan demiglace sos, tüm övgüleri almayı hak ediyor. Marine edilmiş Pınar Hindi Göğüs etini kızgın tavada mühürleyin. Yarı pişmiş etinizi dilimleyip tereyağı, sarımsak ve kekikle soteleyin. Sulu sulu pişen hindi etinizi demiglace sosla servis edebilirsiniz.