Birlik, bereket ve bolluğun sembolü Türk mutfak kültüründe özel bir yeri olan aşurenin yapımı için işinizi kolaylaştıracak pratik bilgiler.
• Bakliyatları bir gece önceden suda bekletmek pişirme süresini kısaltır.
• Aşurenin renginin beyaz ve kıvamının berrak olması için pirinç ve süt kullanabilirsiniz.
• İncir aşurenin rengini koyulaştırır. İncir kullanmak isterseniz, kuru incirleri bir miktar sütte kaynatıp, ardından aşureye ilave edin.
• Buğdayı ayrıca haşlamalısınız, suyunu ise süzmeyin.
• Ceviz içini sadece aşurenin süslemesinde kullanın.
• Aşureyi sulanmaması ve daha uzun süre dayanması için buzdolabında saklayın.
• Bir miktar gülsuyu ilavesi aşurenin mis gibi kokmasını sağlayacaktır.
• Aşurenin piştiğini tam olarak anlayabilmek için içine attığınız kuru üzümleri takip edin. Kuru üzümler kaynayan aşurede yukarı doğru çıkmaya başladıysa aşureniz olmuş demektir.