Malzemeler
- 2 adet avokado
- 400 g haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı tahin
- 1 diş sarımsak, ezilmiş
- 1 limonun suyu
- 6 adet küçük lavaş yufkası ya da bazlama
- ¼ fincan (35g) dukkah (baharat karışımı, üzerine serpmek için)
- Sızma zeytinyağı (servis için)
- Limon dilimleri (servis için)
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Soyduğunuz avokadoyu, haşlanmış nohutu, tahin, sarımsak, limon suyu, tuz ve karabiberi mutfak robotuna koyun ve pürüzsüz olana kadar çekin.
Avokado humusunu her bir lavaşın ya da ortadan kestiğiniz bazlama ekmeğinin üzerine kaşıkla koyun, üzerine dukkah serpin ve yağ gezdirin. Limon dilimleri ile servis edin.
Kaynak: https://www.donnahay.com.au/