Yapması çok kolay, vegan ve glütensiz!
Malzemeler
Taban malzemeleri:
- 1/2 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı doğranmış ceviz
- 10-12 hurma
- 1-2 çay kaşığı misket limonu kabuğu rendesi
- Bir tutam tuz
Dolgu malzemeleri:
- 4 avokado, yaklaşık 1 1/2 bardak avokado püresi
- 1/2 su bardağı taze sıkılmış misket limonu suyu
- 1/2 fincan akçaağaç şurubu
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
- 2 çay kaşığı misket limonu kabuğu rendesi
Hazırlanışı:
Taban malzemelerini (hindistan cevizi, ceviz, hurma, limon kabuğu rendesi ve tuzu) bir mutfak robotunda veya mini doğrayıcıda hurmalar malzemeleri bir arada tutan yapışkan bir macun haline gelene kadar çevirin.
Karışımı robottan çıkarın ve kelepçeli kalıbınıza eşit şekilde bastırın. Siz tart dolgusunu hazırlarken kalıbı dondurucuya koyun.
Taban dondurucuda beklerken, dolgu malzemelerini (avokado, misket limonu suyu, akçaağaç şurubu, hindistan cevizi yağı ve misket limonu kabuğu rendesi) yüksek hızlı bir blender veya mutfak robotunda krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
Avokado dolgusunu tabanın üzerine dökün ve dolgunun eşit ve pürüzsüz olduğundan emin olmak için bir spatula ile düzeltin.
En az 2 saat, ideali bir gece buzlukta bekletin.
Kelepçeli kalıbı çıkarın, 10-15 dakika bekletin, dilimler halinde kesin ve servis edin.
Kaynak: https://www.eatingbirdfood.com/