Avokado, sağlıklı yağlar ve lif de dahil olmak üzere önemli bir besin kaynağı. Son derece besleyici olmasının yanı sıra hem tatlı hem de tuzlu birçok tarifte kullanılabiliyor. Bu da onu el altında bulundurulması gereken akıllı bir malzeme haline getiriyor.
Bazıları avokadoyu meyve, bazıları ise sebze olarak tanımlasa da, avokado aslında bir meyve. Tarçın ağacını da içeren Lauraceae bitki ailesinin bir üyesi. Anavatanı Meksika ve Orta Amerika olsa da dünyanın birçok bölgesinde yetiştiriliyor.
Yemeklerinize avokadoyu nasıl dahil edeceğinize dair önerilerimize gelin birlikte bakalım.
- Somon ve ton balığı salatalarında mayonez yerine avokadoyu yoğurtla birlikte kullanabilirsiniz.
- Avokado, soğan, misket limonu ve kişniş gibi malzemeler kullanarak klasik bir guacamole sos yapabilirsiniz.
- Tavuk ya da hindi göğsünü domates ve küp kesilmiş avokadolardan hazırladığınız salata ile tüketebilirsiniz.
- Sağlıklı yağ kaynağı için dondurulmuş avokado parçalarını smoothie’lerde kullanabilirsiniz.
- Çorbaları servis ederken kasenin kenarlarını dilimlenmiş avokado ile süsleyebilirsiniz ya da avokadoyu çorba yapımında kullanabilirsiniz.
- Avokadoyu bowl tariflerine ekleyebilirsiniz. Yulaflı, avokadolu, çiğ bademli leziz bir bowl hazırlayabilirsiniz.
- Avokadolu çikolatalı mus ile tatlı krizlerinize çözüm bulabilirsiniz.
- Doyurucu bir kahvaltı için yarım avokadoyu, yumurta ve mevsim meyveleriyle birlikte tüketebilirsiniz.
- Avokadoları taco ya da dürüm tariflerinde kullanabilirsiniz.
- Hızlı ve kolay bir kremalı sosa ihtiyacınız varsa avokadoyu zeytinyağı, limon suyu ve baharatlarla karıştırmanız yeterli.
- En sevdiğiniz burgeri dilimlenmiş avokado ile doldurabilirsiniz.
- Kızarmış tam tahıllı ekmeğin üzerine ezdiğiniz avokado ve kurutulmuş domates ekleyip sağlıklı bir atıştırmalık hazırlayabilirsiniz.