Malzemeler:
- 1 su bardağı ince öğütülmüş badem unu
- 3 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
- 3 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
- 1/2 çay kaşığı vanilya
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı reçel
Hazırlanışı:
Badem unu, oda sıcaklığındaki tereyağı, akçaağaç şurubu, vanilya ve tuzu küçük bir kapta yapışkan bir hamur oluşana kadar karıştırın. İlk başta biraz kuru görünecek ama karıştırmaya devam edin.
Hamurdan parçalar alın ve elinizle yuvarlayın. Hamur topunu yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine yerleştirin ve parmağınızı kullanarak her kurabiyenin ortasında bir parmak izi oluşturun.
Oluşan oyuğa çay kaşığıyla reçel ekleyin.
Kurabiyeleri alt kısımları altın rengi kahverengiye dönene kadar 10-12 dakika pişirin.
Kurabiyeleri fırından çıkarın ve 10 dakika soğutun.
Kaynak: https://www.eatingbirdfood.com/