Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 1 demet taze nane
- 20 g badem
- 1 adet limon
- 1 yemek kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- Çekirdeği çıkarılmış karışık zeytin
- 40 g beyaz peynir
- Birkaç yaprak yeşillik
Hazırlanışı:
Fırını önceden 180 ° C’de ısıtın. Patlıcanların üzerini bir çatal yardımıyla delin ve fırın ızgarasına yerleştirin. 50 dakika veya yumuşak ve sulu olana kadar pişirin. Nane yapraklarını havana alıp bademleri ekleyin ve birlikte dövün. Bal, limon suyu, 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı ile ve limon kabuğu rendesi ile karıştırın. Zeytinleri doğrayın, beyaz peyniri ufalayın. Hepsini bir arada karıştırın, ardından karabiberle baharatlayın.Yeşil salata yaprakları ile ayırdığınız nane yapraklarını tabaklarınıza yerleştirin. Patlıcanları ortadan dik olarak kesin ve yeşilliklerin üstüne alın. Patlıcanların içine naneli, bademli peynirli sosu bolca paylaştırın. Afiyet olsun.