Vücudunuzu güçlü ve enerjik hissetmenizi sağlayacak Bağışıklık Güçlendirici Zerdeçallı Tavuk Çorbası tarifi!
Malzemeler
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan, ince doğranmış
- 2 büyük havuç, soyulmuş ve küp doğranmış
- 1 adet patates, soyulmuş ve küp doğranmış
- 3 sap kereviz, doğranmış
- 1 küçük baş lahana, kıyılmış
- 3 diş sarımsak, kıyılmış
- 1 adet kemiksiz derisiz hindi göğsü, kuşbaşı doğranmış
- 1 yemek kaşığı maydanoz yaprağı
- 1 çay kaşığı öğütülmüş zerdeçal
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı öğütülmüş zencefil
- 4 su bardağı tavuk/hindi kemik suyu
- Tuz
Hazırlanışı
Zeytinyağını büyük bir tencerede ısıtın. Soğanı ekleyin ve ara sıra karıştırarak yarı saydam olana kadar soteleyin. Havuç, yaban havucu, kereviz ve sarımsağı ekleyin ve yaklaşık 3 ila 5 dakika ara sıra karıştırarak sotelemeye devam edin.
Doğranmış hindi etini ekleyin ve 2 ila 3 dakika soteleyin.
Kalan malzemeleri ve baharatları ekleyin, iyice karıştırın. En az 30 dakika (ideal olarak bir saat) ara sıra karıştırarak hafif bir kaynamada pişirin. Lezzetlendirmek için çorbayı tadın ve tuzunu damak tadınıza göre ayarlayıp ekleyin.