Sos için:
- 1 büyük diş sarımsak (rendelenmiş)
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı dijon hardalı
- 1-2 çay kaşığı Worcestershire sosu
- 1/3 su bardağı sızma zeytinyağı
- 1/4 su bardağı rendelenmiş Parmesan peyniri
- 1/4 çay kaşığı tuz
- Karabiber
Baharatlı Karides için:
- 6-8 adet orta boy karides (temizlenmiş)
- 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1/2 çay kaşığı sarımsak tozu
- Sızma zeytinyağı veya eritilmiş tereyağı
- Tuz
- Karabiber
Salata için:
- Taze marul ve ıspanak
- İsteğe bağlı dilimlenmiş sebzeler (1/2 su bardağı salatalık veya havuç)
- Kruton
- 1/2 küçük avokado (dilimlenmiş)
- Süslemek için rendelenmiş Parmesan
Hazırlanışı:
Salata sosu için tüm malzemeleri bir kaseye alıp sürekli karıştırarak homojen bir kıvam elde edin.
Karidesleri toz kırmızı biber, sarımsak tozu, tuz, karabiber ve sızma zeytinyağı ile karıştırın, ardından tavada ya da fırında pişirin. Karides hızla pişer unutmayın.
Yeşillikleri ve kullanmak istediğiniz sebzeleri temizleyip, yıkayıp süzülmeye bırakın.
Tüm parçalar hazırlandıktan sonra sıra salatanızı birleştirmeye geldi! Salatayı servis edeceğiniz kaseye yıkayıp kuruladığınız yeşillikleri ve sebzeleri alın. Pişen karidesleri ve dilimlenmiş avokadoları ekleyin. Üzerine hazırladığınız salata sosunu gezdirin, krutonlar ve rendelenmiş parmesan peynirini ekleyerek servis edin.
Kaynak: cottercrunch.com