Sağlık için pek çok faydası olan baklaya farklı pişirme teknikleriyle sofralarınızda yer açın…
- Folik asit, manganez, bakır, fosfor, demir ve potasyum açısından zengin.
- Protein ve lif açısından oldukça zengin olan bakla doygunluk hissini artırarak kilo vermeye yardımcı olur.
- Vitamin, mineral ve lif içeriğiyle böbreklerin daha iyi çalışmasına destek olurken, hazmı kolaylaştırır.
- Protein ve lif açısından oldukça zengin olan bakla doygunluk hissini artırarak kilo vermeye yardımcı olur.
- Serbest radikallerle savaşan ve vücudu oksidatif strese karşı koruyan antioksidanlar açısından oldukça zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendirmeye destek olur.
- Baklada (ve diğer taze baklagillerde) bulunan bakır, sağlıklı beyaz kan hücrelerinin korunmasına katkıda bulunur.
- İçeriğindeki çözünebilir lif sayesinde kolesterol seviyesini düşürmeye yardımcı olur.