Malzemeler
- 10 ml zeytinyağı
- 4 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 3 gr kekik
- 5 gr fesleğen
- 1,5 litre sebze suyu
- 3 adet defne yaprağı
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 1 bağ bebek ıspanak
- 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
- 1 limon suyu
- Bir tutam maydonoz
- Tuz, karabiber
Yapılışı:
Zeytinyağını bir tencereye alın. Soğan ve sarımsağı pembeleşinceye kadar pişirin. Kekik ve fesleğeni ekleyip 1 dakika daha pişirin. Sebze suyu ve defne yaprağını ekleyip pişirmeye devam edin. Son olarak arpa şehriye, fasulye ıspanak ve baharatını ekleyip 2 dakika daha pişirin. Ocaktan aldıktan sonra maydonoz ve limon suyunu ekleyin.