Yapılışı
Kaynar suda 5-10 dakika kavanozları kapakları ile beraber kaynatın sonra bir yerde kurumaya bırakın. Çilekleri iyice yıkayın ve sap kısımlarını dikkatlice temizleyin. Daha sonra üzerine şeker ilave edin. Eğer tatlı meyveler kullanıyorsanız bu ölçü bire bir olmalı yani 1 kg çileğe 1 kg şeker. Eğer az tatlı meyve kullanıyorsanız bu oran 1.5 katına, ekşi meyveler söz konusuysa da 2 katına çıkabilir. Şeker ve meyvenin iyice birbiriyle özleşmesi için bu karışımı bir gece bekletin. Ertesi gün karışımı kaynatın. Dibinin tutmaması için ara ara karıştırmayı da ihmal etmeyin. İçine yarım limon suyu da ilave edin. Ancak metal kaşık yerine temiz bir tahta kaşık kullanın. Kaynarken açığa çıkan köpükleri almayı unutmayın. Peki ama ne kadar kaynatacaksınız. İşte can alıcı soru bu. Ocağın altını kapamadan bir miktar reçeli cam bir tabağa alın eğer reçel katı halde kalıyorsa olmuştur. Dağılıyorsa bir miktar daha pişmeye ihtiyacı var demektir. Reçelinizin kıvamını tutturmayı başardıysanız oda sıcaklığında soğumaya bırakın ve soğuyunca kavanozlara koyup ağzını kapatın ve ters bir şekilde bekletin. Reçeli serin ve kuru yerde muhafaza etmek de son derece önemli.