Malzemeler
600 gr kuşbaşı tavuk göğsü • 2 yemek kaşığı sıvı yağ Sosu için: 1 yemek kaşığı un • 2 yemek kaşığı tereyağı •2 su bardağı soğuk süt • 1/2 su bardağı sıcak su •1 tatlı kaşığı köri • 1 çay kaşığı karabiber • Tuz
Üzerini süslemek için: 1/4 demet maydanoz
Sıvı yağı bir tavada kızdırın üzerine kuşbaşı tavuk göğsünü ilave edin ve suyunu çekene kadar orta ateşte kavurun. Köri sosu için başka bir yerde tereyağını eritin, üzerine 1 yemek kaşığı unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Daha sonra üzerine 2 su bardağı soğuk sütü ekleyin ve unun topaklanmaması için hızlı bir şekilde karıştırın. Yarım su bardağı sıcak suya 1 tatlı kaşığı köri, 1 çay kaşığı tuz ve karabiberi ilave edin ve karışımı kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak 4-5 dakika pişirin. Daha sonra sosu tavukların üzerine dökün ve sosla birlikte 5 dakika daha pişirin. Servisini yaparken üzerine ince bir şekilde kıydığınız maydanozu ekleyin ve sıcak olarak servis yapın.