Konu köfte olunca seçenekler sınırsız. Köfteyi sadece köfte olarak yemenin yanı sıra farklı etler kullanarak, çorba, makarna ya da sebze ve meyvelerle birleştirerek tüketen dünya mutfaklarından ilginç köfteler derledik.
Böyle de köfte olur mu demeyin, mutfakta yaratıcılığın sonu yok.
Timsah Köftesi (Alligator Meatballs)
Timsah kıyması, kereviz, soğan, maydanoz, limon oyu, galeta unu ve tuzdan yapılıyor.
Ekşi tatlı sucuk köftesi (Sweet and Sour Sausage Balls)
Ketçap, soya sosu, esmer şeker ve sirkeyle hazırlanan bir sosla sucuk köfteleri pişiriliyor.
Strogonof usulü hindi köftesi (Turkey Meatball Stroganov)
Hindi köfteler önce kızartılıp sonra et suyu, Sherry ve Worcestershire sosla hazırlanan karışımda pişiriliyor.
Bademli hindi köftesi (Turkey Meatballs with Almonds)
Badem hem köftenin sosunda tavuk suyuyla beraber kullanılıyor hem de kavrulmuş file bademler servis sırasında kullanılıyor.
Tavuk köfteli mercimek çorbası (Golden Lentil Soup with Chicken Meatballs)
Tavuk köftesinin içine kuş üzümü, sarımsak ve kişniş katılıyor, mercimek çorbasında ise kereviz, zerdeçal ve kimyon kullanılıyor.
Hardal ve viski soslu İngiltere Highland köftesi (Highland Meatballs with Mustard and Whiskey Sauce)
Viski sos için arpacık soğanı, sarımsak ve mantar sotelendikten sonra viski ekleniyor, viski buharlaşınca etsuyu, hardal ve un ilave edilip karıştırılarak hazırlanan sosla sunuluyor.
Geyik eti köftesi (Moose Meatballs)
Geyik eti köftesi hazırlanırken ete Worcestershire sos ekleniyor. Teyerağında kavrulmuş soğan, viski ve barbekü sosla hazırlanan karışım fırında pişirilen köftelerin üzerine dökülüp servis ediliyor.
Deve Kuşu Köftesi (Ostrich Meatballs)
Köfteyi hazırlarken çok az tavuk suyu ve deve kuşu kıyması kullanılıyor, domates sosla servis ediliyor.
Biralı Köfte (Beer Meatballs)
Klasik tarifte dana, kuzu ve domuz eti kullanılıyor. Bira ise köfteyi yoğururken içine katılıyor.
Kaynak: Türkiye Köfteleri Kitabı (Pınar Et)