Malzemeler
2,5 su bardağı bulgur
Maya
Su
Yapılışı
2,5 su bardağı bulguru bir gece önceden derin bir tencerede 2 litre sıcak suda bekletin. Suyu çeken bulgurların üzerine tekrar iki litre su ilave edin. Suyun bulgurların üstüne çıkması gerekiyor. Bulguları ocağa alıp yumuşacık lapa kıvamına gelene kadar pişirin ve blenderle iyice ezin. Ara sıra su ilave ederek kıvamını düzenleyin. Muhallebi kıvamından ziyade akışkan olması gerekiyor. Bu esnada beş çorba kaşığı toz şekeri 1 paket (10 gr) instant mayayla karıştırın ve üzerine ılık su ilave edin. Mayanın aktifleşmesi için 5 dakika bekletin. Aktifleşen mayayı bulgurlara ilave edip sık sık karıştırın. Köpüklenmeye başladığında ise 1 su bardağı şekeri ilave edebilirsiniz. Karışım homojen kıvama gelince servise hazırdır. Soğutarak ya da ılık olarak dilerseniz üzerine tarçın serperek leblebiyle beraber servis yapabilirsiniz. Boza iki – üç gün buzdolabında saklanabilir.