Tarif ve fotoğraf: Alara Ozaner
Somonum fırında pişerken çiğ brokoli parçalarını blender’dan azıcık ufalamak üzere geçirdim. Daha sonra ufalanmış ve ezilmiş brokoli parçalarını bir kaseye alarak badem sütü, zeytinyağı, nar ekşisi, tuz, tarçın, hatta matcha tozu bile koydum. Kulağa çok karman çorman geliyor farkındayım ama nasıl olduysa bütün tatlar birbirini bir güzel tamamladı. Ben de şaşkınım 😂
Kuru vişne ve ay çekirdeği de ekledikten sonra brokoli sosunu iyice emsin diye biraz beklettim ve son olarak dünden kalan kinoa karışımını da kattım.
Somonun sosunu ise zeytinyağı, paprika, kimyon, kekik, sıkma portakal suyu ve tuzla hazırladım. Yazmayı unuttuğum baharat veya sos olabilir, o sırada “bu yakışabilir” diye düşündüğüm her şeyin miktarını az olacak şekilde ekliyorum (hiçbir tat tek başına baskın olmasın diye). Geri kalan fotoğrafta gördüğünüz gibi son eklemelerimle tamamladım.