Malzemeler
Gnocchi için:
- 4-5 adet patates
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı semolina (irmik unu)
- 1,5 su bardağı rende parmesan peyniri
- Tuz, karabiber, muskat rende (1/4 çay kaşığı)
- 4-5 bardak et ya da sebze suyu
- 3 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
- 1 yemek kaşığı kıyılmış sarımsak (3 dişten)
- 250 gr brokoli parçalar halinde kesilmiş
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber
Hazırlanışı:
Gnocchi yapımıyla başlıyoruz. Patatesleri haşlayın, süzdükten sonra ince tel süzgeçten geçirerek pütürsüz bir kıvam elde edin. Patatesleri bir kaseye alın içine yumurta sarısı, peynir rendesi, muskat, tuz, karabiber ekleyin. Unu da kontrollü bir şekilde ilave ederek yoğurmaya başlayın. Homojen bir kıvam alınca uzun rulo yapıp bıçakla küçük parçalar halinde kesin. Gnocchi parçaların üzerine çatalla bastırarak iz yapın. Kurumaması için üzerini nemli bir bezle örtüp bekletin.
Et ya da sebze suyunu tencerede kaynatın. Gnocchi’leri bu suda 6-7 dakika haşlayıp süzün.
Bu arada tavada tereyağını eritin. Sarımsağı ekleyin; kokusu çıkana kadar kavurun. Parçalara ayrılmış brokoliyi tencereye ekleyin, tuz ve karabiberle tatlandırıp kapağını kapatın ve yaklaşık 2-3 dakika soteleyin. Haşlanan gnocchi’yleri haşlama suyundan da birkaç yemek kaşığı ilave ederek brokolilere ekleyin, birlikte 2-3 dakika daha pişirin ve tencereyi ateşten alın.
Servis yaparken üzerine parmesan rendesi serpin.
Öneri: İsterseniz Gnocchileri tavadan almadan krema ekleyebilir, kısa bir süre kremayı çekmesi için tavada karıştırıp bu şekilde de sunabilirsiniz. Krema ilave edeceğiniz zaman Gnocchi haşlama suyundan da yine birkaç yemek kaşığı ilave etmeyi unutmayın.