Malzemeler:
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 ½ su bardağı küçük küp doğranmış soğan
- 1 yemek kaşığı kıyılmış sarımsak
- 1 su bardağı doğranmış havuç
- 1 su bardağı doğranmış kereviz
- 2 su bardağı soyulmuş ve küp küp doğranmış patates
- 4 su bardağı sebze suyu
- 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye, süzülmüş
- 4 su bardağı ince doğranmış brokoli (sapları dahil olabilir)
- 1 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri
- Tuz, karabiber
- Kıyılmış maydanoz
- 1 ½ yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
İki yemek kaşığı tereyağını büyük bir tencerede orta ateşte ısıtın. Soğanları ekleyin ve ara sıra karıştırarak 5 dakika soteleyin. Sarımsak, patates, havuç, kereviz, tuz ve karabiberi ekleyip 5-7 dakika pişirmeye devam edin.
Sebze suyu, limon suyu ve fasulyeyi ekleyin. Isıyı düşürün ve sebzeler çatalla yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
Bu arada, ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını ısıtın. Brokoliyi ekleyin, bir tutam tuz ve karabiberle tatlandırın ve yumuşayıp hafifçe kızarana kadar 8-10 dakika soteleyin.
Çorbayı dikkatlice ısıya dayanıklı bir blendera aktarın, peyniri ekleyin ve tamamen pürüzsüz olana kadar karıştırın. Brokoliyi ekleyin ve 15-20 saniye daha tamamen karışana kadar karıştırın (hala biraz dokusu olmalı).
Karıştırılmış çorbayı tencereye geri koyun ve kıyılımış maydanoz ve ayırdığınız cheddar dilimleriyle servis yapın.