Hemen her evin mutfağında domatesin yeri buzdolabıdır. Ancak bu uygulama oldukça yanlış. Buzdolabında saklanan domatesler lezzetini kaybeder ve kumlu yapıya bürünür. Hızla yumuşamaya başlayan domateslerin içinde bakteriler oluşmaya başlar. Bu da çeşitli sağlık sorunlarına neden olur.
[/vc_carousel_son][vc_carousel_son image_id=”4698″ title=”Patates” img_height=”400px”]
Patatesi buzdolabında saklamayı aklınızdan bile geçirmeyin. Zira dolapta bekleyen patatesler pişirildiğinde bağırsak problemlerine yol açar.
[/vc_carousel_son][vc_carousel_son image_id=”4697″ title=”Kahve” img_height=”400px”]
Nemli ortamlarda bekleyen kahve bayatlar ve tadını kaybeder. Bu nedenle kahveyi buzdolabında bekletmeyin.
[/vc_carousel_son][vc_carousel_son image_id=”4699″ title=”Reçel” img_height=”400px”]
Reçel ve bal gibi gıdalar da buzdolabında saklanması halinde şekerlenir ve bozulur. Bu reçelleri tüketmeniz halinde de sindirim sistemi rahatsızlıklarıyla baş başa kalırsınız.
[/vc_carousel_son][/vc_carousel_father]