Malzemeler:
- 2 adet tatlı patates
- ½ su bardağı yeşil mercimek
- 1 adet soğan
- 1 adet sivri biber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı tereyağı
- Kimyon, Tuz, Karabiber
- Maydanoz yaprakları
- Sarımsaklı yoğurt
Hazırlanışı
Patatesleri yıkayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve 200 derecede patatesler yumuşayana kadar pişirin. Patateslerin üzerini birkaç yerinden çatalla delerseniz içi daha iyi pişecektir.
Mercimeği yıkayıp tuzlu suda haşlayın, haşlama suyunu süzün. Soğanı ve sivri biberi temizleyip küp küp kesin, zeytinyağında pembeleştirin. Soğanlar pembeleşince haşlanmış mercimekleri ve baharatları ilave edip karıştırın.
Patatesleri fırından alın. Biraz ılınınca ortadan ikiye kesip tereyağını ekleyin, tuz ve karabiber de katıp yağı çekmesini için karıştırın. Hazırladığınız mercimekli içi patateslere paylaştırın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve maydanoz yaprakları ekleyerek servis yapın.